Izjava o privatnosti podataka

Ova pravila o privatnosti definiraju kako web stranica Udruge P.E.Z. (pez.hr) koristi i štiti sve informacije koje posjetitelji daju kada koriste ovu web stranicu.

Želimo osigurati zaštitu vaših podataka. Ako vas zamolimo da dajete određene informacije pomoću kojih možete biti identificirani pri korištenju ove web stranice, možete biti sigurni da će se koristiti samo u skladu s ovim izjavom o privatnosti.

Ove uvjete možemo povremeno ažurirati. S vremena na vrijeme trebate provjeriti ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promjenama. Ova se pravila primjenjuju od 11. prosinca 2018. godine.

Vaši osobni podaci

Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

 • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit,
 • obavijesti o edukacijama koje Udruga organizira,
 • obavijesti o događajima, novostima, programima i projektima,
 • osiguranja pružanja tražene usluge,
 • promocije naših aktivnosti,
 • mogućnosti slanja newslettera i drugih promidžbenih materijala.

Osobni podaci koje Udruga P.E.Z. može prikupljati putem Web stranica, prijave na newsletter listu, potpisnih listi s edukacija i ostalih poslovnih dokumenata mogu uključivati:

 • ime i prezime
 • e-mail adresa
 • županija
 • ostale informacije neophodne za sudjelovanje u određenim aktivnostima.

Pristup ovoj stranici i podacima sadržanim na njoj podložni su niže navedenim uvjetima i odredbama. Nastavite li ih dalje koristiti, smatrat će se da ste pristali na predmetne pravne uvjete.

Prikupljene podatke Udruga P.E.Z. obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja Web stranica, primanja newslettera s obavijestima o edukacijama, radionicama, događajima, novostima, programima i projektima i pružanja različitih informacija. Udruga P.E.Z. može koristiti prikupljene podatke kako bi vam pružili učinkovitiju uslugu.

U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka i neželjenoj pošti, slažemo se da:

 • Nećemo upotrebljavati lažne ili obmanjujuće teme (subject) ili adrese e-pošte.
 • Identificirat ćemo poruku kao oglas na jasan i razuman način.
 • Nadgledati servise koje koristimo za slanje e-pošte kako bismo osigurali da su usklađeni sa važećim propisima.
 • Procesirati ćemo zahtjeve za odjavom od primanja naših poruka u najkraćem roku.
 • Omogućit ćemo korisnicima otkazivanje pretplate pomoću veze pri dnu svake poruke.

Ako u bilo kojem trenutku želite otkazati pretplatu na primanje budućih poruka e-pošte, slijedite upute na dnu svake poruke.

Vrijeme trajanja politike privatnosti

U trenutku dostavljanja vaših podataka prilikom prijave na newsletter listu i potpisom na potpisnoj listi kao dokazu o provedenoj edukaciji vi ste dali svoju suglasnost da kontaktiramo s vama te ulazite na našu mailing listu – trenutak ulaska vaš je izričit pristanak na kontakt. Dana suglasnost vrijedi i obvezujuća je dok ju izrijekom ne opozovete. Opoziv suglasnosti moguće je dati u svakom trenutku na način da pošaljete e-mail na info@pez.hr, kojim opozivate privolu u svrhu za koju ste ju dali. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost izvršene obrade podataka do trenutka povlačenja suglasnosti. Nakon toga podaci se više ne koriste od strane Udruge P.E.Z., osim za interne svrhe, npr. radi informatičke ili statističke obrade podataka.

Sadržaj pravila privatnosti (politike privatnosti)

Vašu e-adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne otkrivamo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka. Udruga P.E.Z. može proslijediti vaše osobne podatke kontrolnim tijelima u svrhu dokazivanja provedene aktivnosti edukacije ukoliko je edukacija/seminar/radionica organizirana u sklopu EU, nacionalnih i međunarodnih projekata. U takvim slučajevima Udruga P.E.Z. će kontrolnom tijelu ukazati na činjenicu da vaše osobne podatake ne koristi u drugu svrhu osim one za koju su osobni podaci prikupljeni, a koja je regulirana ugovorom o financiranju projekta te će ukazati kontrolnom tijelu na čuvanje povjerljivosti osobnih podataka.

Udruga P.E.Z. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni i nužni za obradu za pojedinu svrhu, sve u skladu s načelima ograničavanje svrhe i smanjenje količine podataka. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Vaši podaci pohranjeni su i čuvaju se najčešće u digitalnom obliku, te su sadržani i u obliku isprava samo onoliko vremena koliko je potrebno da se ispuni svrha obrade radi koje su osobni podaci prikupljeni ili dok ih vi kao ispitanici ne opozovete, ovisno koja okolnost nastupi ranije. Radi izbjegavanja neovlaštenog pristupa vašim osobnim podacima, podaci u obliku isprava pohranjeni su i čuvaju se u registratorima s ograničenim pristupom. Osobnim podacima u digitalnom obliku i u obliku isprava pristup imaju članovi i članice Udruge koji djeluju u ime i za račun društva Udruge P.E.Z. pod nadzorom Udruge, a koje su na to ovlaštene od strane uprave.

Popunjavajući naše obrasce jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Kako upotrebljavamo kolačiće

Kolačić je mala datoteka koja se sprema na tvrdi disk vašeg računala. Ova datoteka pomaže analizirati web-promet ili vas obavještava kada posjetite određenu web lokaciju. Kolačići omogućuju web aplikacijama da upamte određene informacije o vama koje ste pristali podijeliti. Web aplikacija može prilagoditi svoje operacije prema vašim potrebama i željama prikupljanjem i pamćenjem informacija o vašim željama.

Koristimo kolačiće bilježenja prometa da bismo identificirali koje stranice se koriste i na koji način. To nam pomaže analizirati podatke o prometu web stranica i poboljšati našu web stranicu kako bi je prilagodili potrebama korisnika. Te podatke koristimo samo u svrhu statističke analize, a podaci se uklanjaju iz sustava.

Kolačići nam pomažu da vam pružimo bolju web stranicu, omogućujući nam da pratimo koje stranice smatrate korisnima, a koje ne. Kolačić nam ni na koji način ne daje pristup vašem računalu ili bilo kakve informacije o vama, osim podataka koje želite podijeliti s nama.

Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično možete izmijeniti postavku preglednika da odbije kolačiće ako to želite. Svaki je preglednik malo drugačiji, pa pogledajte izbornik Pomoć u vašem pregledniku kako biste saznali ispravan način izmjene kolačića.

Ako onemogućite kolačiće, to će isključiti neke od značajki naše web stranice pa možda neke od naših usluga neće ispravno funkcionirati.

Funkcionalni kolačići

Za odabir i promjenu jezika web stranice dodatak Polylang postavlja kolačić na vaše računalo. Ovaj se podatak ne dijeli s drugim servisima.

Za prikaz fontova na web stranici koristimo servise Google Fonts. Pročitajte politiku privatnosti servisa Google

Analitički kolačići

Ova stranica prati stranice koje posjećujete putem usluge Google Analytics. Pročitajte politiku privatnosti servisa Google

Ciljano oglašavanje

Ova stranica ne koristi kolačiće za ciljano oglašavanje.

Dijeljenje sadržaja

Ova stranica omogućuje dijeljenje stranica s društvenim mrežama kao što je Facebook, Twitter, LinkedIn itd. koristeći dodatak ShareThis. Ova web stranica ne dijeli nikakve osobne podatke s trećim stranama. Pročitajte politiku privatnosti servisa ShareThis

Korištenje web stranice

Prilikom pretraživanja naše web stranice, Udruga P.E.Z. automatski prikuplja podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Ove podatke Udruga P.E.Z. koristi u svrhu ponude svojih usluga, održavanja njihove kvalitete te dobivanja općih statističkih podataka vezanih uz korištenje Web stranica te isti neće biti ustupljeni trećim stranama.

Poruka elektroničkom poštom

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Veze na druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati veze (linkove) koje omogućuju lakše posjetu drugim web stranicama. Nakon što upotrijebite ove veze da napustite našu web stranicu, trebate imati na umu da nemamo nikakvu kontrolu nad tom drugom web-lokacijom. Ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost svih informacija koje pružate prilikom posjeta takvim web stranicama te takve web stranice nisu regulirane ovom izjavom o privatnosti. Budite oprezni i pregledajte izjavu o privatnosti koja se primjenjuje na dotičnu web stranicu.

Promjena podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda svojih osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog se trenutka u navedene svrhe koristimo vašim starim podacima.
Vaša suglasnost

Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da Udruga P.E.Z. vaše podatke upotrebljava i prikuplja u skladu sa zakonom i uvjetima vlastite politike privatnosti.

Transparentnost

Eventualne korekcije politike privatnosti bit će postavljene na ovu stranicu te će biti dostupne svima na uvid.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim pravilima o privatnosti, možete nas kontaktirati.

Udruga za ljudska prava, građansku participaciju i ekološku osviještenost P.E.Z
Ivana Matetića Ronjgova 4
Rijeka 51000
Hrvatska
info@pez.hr