Održane radionice izrade predmeta od reklamnog papira

Tko nije barem jednom u životu kupio neki ukras za interijer? Svi mi povremeno kupimo neki ukrasni predmet koji nam uljepša dom i učini ga nama toplijim, dražim i ljepšim.

Ipak, danas, u vrijeme masovne produkcije, generičkih i kloniranih proizvoda, teško je pronaći nešto autentično, unikatno…teško je naići na ukras ili predmet koji priča neku priču. Osim možda u nekom antikvarijatu.

Povrh svega, u današnje vrijeme kad polako postajemo svjesni koliko je važno biti ekološki osviješten i voditi računa o što manjem zagađenju, personalizirani, autentiči i unikatni predmeti još više dobivaju na značaju ako su produkt recikliranja ili prenamjene. Ako još svemu tome nadodamo da predmete izrađuju ranjive društvene skupine, poput beskućnika, starijih građana, osoba s posebnim potrebama…priča dobiva dodatni karakter.

Upravo to nastojimo učiniti kroz naše radionice.

U veljači smo organizirali radionice prenamjene reklamnog papira, koji najčešće stvara gomilu otpada koji ničemu ne služi. Uz mentorstvo Rikarda Rovana, štićenici Udruge Oaza i Ruža Sv. Franje, prionuli su na posao i izradili ukrase i predmete od reklamnog papira. Radionice će se nastaviti i kroz ožujak.

Kako vi sudjelujete u svemu tome? Vaše sudjelovanje je jako važno. Radionice će rezultirati predmetima i ukrasima izrađenim od reklamnog papira, a sve što štićenici naprave moći ćete kupiti i na taj način ih podržati. Novac prikupljen od prodaje ide upravo kreativnim majstorima koji su ih i izradili.

Dakle, podržavajući naš rad i radionice, doprinosite na sljedeće načine:

  1. Podržavate eko priču u pozadini – umjesto stvaranja otpada, papir se koristi za prenamjenu.
  2. Umjesto kupovine industrijskih predmeta i ukrasa, podržavate i društvenu priču u pozadini.
  3. Podržavate štićenike prihvatilišta u sklopu Udruge Oaza i Ruže Sv. Franje i motivirate ih na daljnji kreativni angažman.

Vaš mali angažman njima znači veliku podršku i korak naprijed!